Van hozzáférésed? | lépj be
2020. február 20. | Ma Aladár és Álmos napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.

Örökbe fogadnék

18
02
2014

Mielőtt állatot fogadsz örökbe ülj le, és gondold át miért is szeretnéd? Van rá időd? Van rá pénzed? Mit gondol erről a családod? Mit vársz el leendő kedvencedtől, mit tudsz neki nyújtani, milyen állat lenne megfelelő? Ha ezeket a kérdéseket megválaszoltad magadnak, akkor keresd meg a Tagok között a hozzád közel működő állatvédő szervezeteket vagy gyepmesteri telepeket, hátha náluk vár rád az elgondolásaidnak megfelelő állat. Ha a közvetlen közeledben nem találtad meg álmaid társát, akkor több országos portálon is tudsz keresni.

Az örökbefogadás során kompromisszumokat kell kötni, de mindenképp olyan állatot vigyél csak haza, akivel élete végéig együtt tudsz élni. Minden más - orvosi kezelés, ivartalanítás, szobatisztaság, nevelés - lehet másodlagos, de törekedni kell arra, hogy elsőre jól válaszd meg a társad, ne kelljen visszavinni...

Ha beteg, neked kell tudnod győzöd-e majd a költségeit, ha neveletlen neked kell időt, energiát fordítani a nevelésére,... Ő nem tehet róla, ahogy arról sem, hogy menhelyen, gyepmesteri telepen van.

Ne kövesd el az előző gazdája hibáit! Ha van már állatod, akkor célszerű az örökbefogadás előtt összeismertetni őket, a lehetőségekhez képest több alkalommal találkozzanak, hogy biztos lehess benne jól meglesznek egymással.

Hol vagyok? | Mit tegyek, ha...