Van hozzáférésed? | lépj be
2020. december 03. | Ma Ferenc és Olívia napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.

Tévhit, hogy elaltatják a kutyákat a gyepmesteri telepen

16
03
2014

A Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület munkatársai gyakran kapnak bejelentést közterületen kóborló kutyákról. Sokan azonban nincsenek igazán tisztában azzal, hogy hová is forduljanak ilyen esetben. Amennyiben a kutya nem sovány és látszólag egészséges, a gyepmestert kell értesíteni - magyarázta Rémánné Halmosi Éva, a szervezet elnöke. Elmondása szerint évente több tucat kóbor kutyának keresnek gazdát az állatvédők is, azonban a kóbor ebek összegyűjtése nem az egyesület feladata, az önkormányzat hatáskörébe tartozik.

A Városi Rendészethez tatozó gyepmester feladata, hogy   a gazdátlanul kóborló kutyákat begyűjtse és a gyepmesteri telepre szállítsa. - Tévhit, hogy az ott lévő állatokat elaltatják, minden ilyen, a városban terjedő rémhír alaptalan - hívta fel a figyelmet Rémánné Halmosi Éva. A törvényben előírt két hétig, úgynevezett egészségügyi karanténban tartják a begyűjtött, főként kutyákat, hogy kiderüljön, nincs-e valamilyen betegségük. Ez idő alatt a gazdájuk ott megtalálja és az oltási könyv bemutatása ellenében hazaviheti őket. A két hét letelte előtt az állatorvos bechipezi és veszettség ellen beoltja a kutyákat. A karantén idő leteltével az állatok átkerülnek a Halasi Állatotthonba, ahol a nőstény kutyákat ivartalanítják, ezután pedig már csak a megfelelő gazdira várnak. Fontos megemlíteni, hogy közvetlen a gyepmesteri telepről is lehet örökbe fogadni kutyákat! 
Előfordul persze, hogy a gyepmesteri telepen nincs elég szabad férőhely, ilyen esetben a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület által befogott kutyák számára ideiglenes befogadót keres a szervezet, amíg a telep fogadni nem tudja. Ilyenkor az esetleges orvosi kezelést (bolhátlanítás, féreghajtás) és az állateledelt az Egyesület biztosítja.
Amikor sérült vagy elütött állatot talál valaki közterületen, elsősorban az Egyesületet kell értesíteni, hiszen ezeknek az állatoknak az ellátására a gyepmesteri telepen nincs lehetőség. A halasi állatvédők ezúton kérik az állatbarátokat, hogy akinek lehetősége van egészséges vagy sérült állat ideiglenes befogadására, akár csak egy napra is, az jelezze a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület 06-30/591-45-17, vagy a 06-30/751-68-44 telefonszámain, vagy a  halasiallatvedok.elnokseg@gmail.com e-mail címen.

Hol vagyok? | Hírek