Van hozzáférésed? | lépj be
2020. január 24. | Ma Timót napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.

Életmentés a negyed emeletről

19
03
2017

 Vasárnap egyesületünket telefonon értesítették, hogy egyik lakás 4. emeleti erkélyén már második napja folyamatosan sír egy cica.
Aznap délután elballagtunk, valóban keserves sírást hallottunk az egyik erkélyről. Némi érdeklődés után megtudtuk, hogy albérlők laknak a lakásban és jelenleg nincsenek otthon. Megtudtuk a tulajdonos nevét is. Néhány telefonhívás után megtudtuk, hogy jelenleg vidéken tartózkodnak a cica gazdái. A lakástulajdonost megnyugtatták, hogy még este visszajönnek, és elviszik a cicát.
Késő esti órákban ismét elmentem a házhoz, és a cica továbbra is kétségbe esetten sírt. Ismét telefonálások- ismét ígéretek: másnap reggel visszajönnek Halasra.
A tulajdonos és én reggel 7 órától vártuk az albérlők megérkezését, hogy kiszabaduljon szegény cica. Azonban hiába vártunk. A lépcsőház lakókkal beszélve kiderült, hogy az albérlők elköltöztek és a cicát otthagyták. Gyakorlatilag a volt gazdái halálra ítélték. Egyesületünk a feljelentést megteszi. Közben érdeklődtünk a lakótársaktól, hátha tud valaki valamit. Annyit megtudtunk, hogy nem csak most volt kizárva a cica, hanem elég gyakran. 10 óra tájban szerelőt hívtunk, aki kinyitotta a lakás ajtót. A cica boldogságában, hogy embert lát, az erkély ajtóra mászott.
Biztonságba helyeztem a cicát, aki nagyon sovány. Nem tudjuk, hagytak-e neki enni, inni valót, de hatalmas lendülettel vetette magát az ennivalóra. Most is naponta többször eszik, hisz az utóbbi pár napja a nélkülözésről szólt.

Miután visszanyeri erejét, örökbe fogadható lesz.
Egyébként egy tündéri aranyos cica, keresi az emberek társaságát, hízeleg, dorombol, ölbe ül.

Hol vagyok? | Hírek