Van hozzáférésed? | lépj be
2020. december 03. | Ma Ferenc és Olívia napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.

Országos hírű lett a halasi egyfüles

19
06
2013

Miután a Halasmédia.hu beszámolt a Kiskunhalason született egyfülű nyusziról, újságírók, fotósok, tévések adják egymásnak a kilincset a halasi Nagy-családnál, hogy beszámolhassanak a különleges jószágról.  Az barátok, ismerősök közül is sokan a csodájára járnak a nyúlnak, akiből gazdái elmondása szerint biztos nem lesz „tepsifüles”, megtartják, ő vigyáz majd a húsvéti tojásokra.

A család kedvence lett az egy fülű nyuszi, amely egy hónappal ezelőtt született Nagyék tanyáján. – A nyúlmamának ez volt az első fialása, öt nyuszi csemetét hozott a világra, de csak kilenc fül kandikált ki az alomból. Egyikük ugyanis egy füllel született, ez azonban cseppet sem bátortalanítja el a kis jószágot, sőt ő a legelevenebb mindközül – mesélte büszkén ott jártunkkor Nagy Andrea.

A Halasmédia híre nyomán országosan is híresé vált a halasi egyfüles kisnyúl, több országos és megyei internetes portál, napilap és tévécsatorna is beszámolt a ritka esetről.

Az apró állatkának a testi fogyatékossága ellenére, sőt inkább annak köszönhetően sokkal jobbak a túlélési kilátásai, mint testvéreinek, ugyanis nem lesz belőle pörkölt, de nem fogja tepsiben sem végezni, tudtuk meg Andreától. Vannak, akik isteni figyelmeztetésnek fogják fel az egyfülű nyuszi születését, Andrea azonban inkább a genetikának tulajdonítja a történteket.

Halasmédia.hu

Országos hírű lett a halasi egyfüles 2013-06-19

Hol vagyok? | Hírek