Van hozzáférésed? | lépj be
2021. január 23. | Ma Zelma és Rajmund és Emerencia napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.

Állatmentéseink

26
11
2014

 November 21-én, délelőtt fél 10-kor kaptuk a bejelentést, miszerint a Park Áruháznál elütöttek egy pulit. Szerencsére gyorsan a helyszínre tudtunk menni, ahol a bejelentők már vártak bennünket. Elmondásuk szerint egy kamion gázolta el a szerencsétlen állatot, akinek a hátsó részét érte az ütés. Tüzetesebb vizsgálat nélkül is látszott, hogy komolyak a sérülései. A helyszínre hívtuk Dr Bozi Tímea állatorvost, aki 10 percen belül megérkezett. Megvizsgálta a kutyust, (chip nem volt benne), súlyos medence, végtag, lágyék és belső sérüléseket állapított meg. Mivel a doktornő sem látta esélyét a gyógyulásnak, a kutyát a helyszínen elaltatta. A tetemet a gyepmester szállította el. Köszönjük szépen mindenkinek, aki segített (volt, aki megállt autóval és megkérdezte, hogy segíthet-e valamiben). Ha a kutya életét meg nem is menthettük, a gyors beavatkozásnak és összehangolt munkának köszönhetően legalább szerencsétlen állat szenvedését lerövidíthettük.

17
11
2014

Tegnap reggel (2014. nov. 14-én)telefonon hívták Egyesületünket, hogy a kiskunhalasi buszpályaudvaron találták ezt a fiatal, kb. 3-4 hónapos, nagyon beteg kiscicát. Legyengült állapotban leltek rá, rendkívül súlyos hasmenése van, sovány. Orvosi ellátás után ideiglenes befogadónál lábadozik. A fénykép ma készült, egy gyors tisztasági fürdés után. A sok probléma ellenére dorombol, várja, hogy foglalkozzunk vele. Döncike nevet kapta, felgyógyulása után várjuk örökbe fogadó gazdi jelentkezését. Érdeklődni: 30 591 45 17-es számon

01
08
2014

Petike másfél hónapos volt körülbelül, amikor egy hónappal ezelőtt ott hagyták a kiskunhalasi buszpályaudvaron egy dobozban. Nagyon beteg volt, szemei váladékoztak, köhögött, bal hátsó lába duzzadt volt, nem tudott lábra állni.

Bővebben...

26
03
2014

Lakossági bejelentés alapján látogattunk meg március 10-én egy roma családot, akiknél több csont sovány kutyát is láttak. Az  egyik az udvar bejáratánál volt kikötve, a másik pedig az udvaron. A harmadik kutyus szabadon volt, ő nem volt sovány, miatta nem volt szükség intézkedésre.

Bővebben...

20
03
2014

Március 10-én éppen egy kórosan sovány kutyával kapcsolatban intézkedtünk a Felsőöregszőlőkben, amikor csörgött az Egyesület telefonja: a bejelentés szerint, a Kölcsey u. és az 53-as főút kereszteződésénél, a kerékpárúton le-föl szaladgál két kis termetű kutya. A hölgy elmondása szerint nem régen kerülhettek oda, mert látszólag tanácstalanul szaladnak mindenki után. Félő, hogy az útra is kirohannak, és az számukra biztos halált jelent. Állítólag többen próbálták őket magukhoz hívni, de nagyon bizalmatlanok voltak.

Bővebben...

16
03
2014

2014. Február 28-án reggel az alsóvárosban találtam egy csivava keverék kutyust. A jobb hátsó lábát járás közben felhúzta. Nagyon elesettnek látszott, nem hagyhattam ott, hiszen láthatóan segítségre szorult. Állatorvoshoz vittem és az Egyesület szokásához híven kértem általános vizsgálatot, féreghajtást, bolhátlanítást és a sérülése miatt röntgent.

Bővebben...

16
03
2014

2013. december 24-én még egy ünnepek előtti gyors vásárlást intéztem lányaimmal, Kiskunhalason a Müllerben.  Hazafelé menet, a Kis-Itália étterem melletti füves közterületi részen egy kutyára lettem figyelmes, aki az egyik hátsó lábára nem állt rá, és az autóból nézve sem tűnt jól tápláltnak. Visszafordultam, hogy megnézzem az állatot.

Bővebben...

Hol vagyok? | Állatmentéseink