Van hozzáférésed? | lépj be
2019. június 18. | Ma Arnold és Levente napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.

Gina újra boldogan szalad

16
03
2014

2013. december 24-én még egy ünnepek előtti gyors vásárlást intéztem lányaimmal, Kiskunhalason a Müllerben.  Hazafelé menet, a Kis-Itália étterem melletti füves közterületi részen egy kutyára lettem figyelmes, aki az egyik hátsó lábára nem állt rá, és az autóból nézve sem tűnt jól tápláltnak. Visszafordultam, hogy megnézzem az állatot.

Óvatosan közeledtem, nehogy megijedjen és kiszaladjon a főútra. Szerencsére, bár félt, meg tudtam fogni. A bal térde szemmel láthatóan meg volt dagadva, és elég gyengének is tűnt. Az étteremben érdeklődtem, nem tudja-e valaki, hogy kié a kutya, de senki nem ismerte. Betettem az autóba és elvittem a közeli állatorvosi rendelőbe.  Chip nem volt benne. Készült röntgenfelvétel, miszerint a térdizület levált, tehát műteni kell. Az elcsigázott "karácsonyi ajándék" kutyust hazavittem, kapott enni, inni. Szinte két napig csak aludt, annyira ki volt merülve. A műtétre Karácsony után került sor Kiskőrösön.  A levált porcot drótokkal rögzítették. Gina -ez lett a neve- gyorsan gyógyult és a 7-8 hónapos kölyökkutyák "rosszaságával" vette birtokba ideiglenes otthonát; elrágott két elektromos kábelt (nem volt áram alatt), egy kamera vezetéket, papucsot, fiókgombot, szemüveg tokot és nyilván a tapéta sem tetszett neki, mert jókora részt eltávolított a falról. Hát, elnéztük neki. A tapétát leszedettük és kifestettünk. Azóta mindenféle, kutyának készült rágcsálnivalóval ellátjuk.

A drótokat három hét múlva eltávolították a térdéből. Eleinte még többször csak három lábon futott, de inkább már csak megszokásból. A ház cicáit előszeretettel vette üldözőbe, de mostanra megszokta őket. A többi kutyánkkal is remekül kijön, persze eleinte volt morgolódás a" betolakodó" miatt. Gina már teljesen rendbe jött, napközben a többi kutyával kint van, csak éjszaka alszik bent. Megszerettük és úgy döntöttünk, végleg nálunk marad. Hetedik kutyának.

Gazsó Erzsébet egyesületi tag

Hol vagyok? | Állatmentéseink