Van hozzáférésed? | lépj be
2019. június 18. | Ma Arnold és Levente napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.

Felsőöregszőlők árnyai

26
03
2014

Lakossági bejelentés alapján látogattunk meg március 10-én egy roma családot, akiknél több csont sovány kutyát is láttak. Az  egyik az udvar bejáratánál volt kikötve, a másik pedig az udvaron. A harmadik kutyus szabadon volt, ő nem volt sovány, miatta nem volt szükség intézkedésre.

A gazda elmondása szerint az állatok rendszeresen kapnak enni. Kértük őket, hogy legalább az egyiket adják oda, mert a kutyának orvosi ellátás indokolt, de hallani sem akartak róla. Nem akartunk velük vitatkozni, inkább megígértük, hogy viszünk féreghajtó tablettákat és beadjuk az állatoknak, hátha az segít valamit. Természetesen állateledelt is adtunk a családnak. 

Rövidesen vissza is mentünk és beadtuk a gyógyszert mind a három kutyusnak. Megbeszéltük, hogy egy hét múlva újból elmegyünk és meglátjuk, javul-e a kutyák állapota.
Ígéretünkhöz híven, vissza is mentünk de sajnos a legkisebb mértékű javulást sem láttuk. Ismételten megkértük a családot, hogy mondjanak le a két nagyon sovány kutyáról. Szerencsére, hosszas győzködés után sikerült meggyőznünk őket.  Végül ők is belátták, hogy az állatok állapota kritikus, csak megfelelő ellátás mentheti meg az életüket, ezért úgy döntöttek, hogy elhozhatjuk őket. Mivel a harmadik kutyus jó kondícióban volt és már nyolc éve élt velük, ő ott maradhatott. A család is azt mondta, hogy egy is elég nekik, arról tudnak megfelelően gondoskodni. 
A kisebbik, nőstény ebet még aznap (március 20-án) elhoztuk, a nagy testű kutyát pár nap múlva fogjuk. Mindketten a Halasi Állatotthonba kerülnek, ahol néhány hét alatt remélhetőleg megerősödnek és egészségesen várják majd, hogy szerető családba kerüljenek.
Ui: A nagytestű kan kutyát ma, március 25-én hoztuk el a családtól és vittük  ki az állatotthonba. A  másik, néhány napja az otthonba került nőstény kutyus állapota már szemmel láthatóan sokat javult. Mindkét kutya nagyon  barátságos, jó természetű, biztosan hálás, hű társai lesznek gazdájuknak.

Gazsó Erzsébet

Hol vagyok? | Állatmentéseink